Hulumtuesit tregojnë se flavonoidët që gjenden në kakao janë antioksidantë dhe agjentë antiinflamatorë jashtëzakonisht të fuqishëm, që shërbejnë në shëndetin e trurit të njeriut.
Konsumimi i çokollatës së zezë mund të zvogëlojë stresin dhe inflamacionin , si dhe të përmirësojë memorien, imunitetin dhe gjendjen shpirtërore.
Kjo ndodh për shkak të përqendrimit të lartë të kakaos që është një burim i madh i flavonoideve.
“Për vite me radhë kemi parë ndikimin e çokollatës së zezë në funksionet neurologjike nga pikëpamja e përmbajtjes së sheqerit.Studiuesit tregojnë se sa më shumë sheqer, aq më të lumtur jemi.
Hulumtuesi Lee S. Berk, nga Universiteti Loma Linda në Kaliforni, SHBA tregoi se çokollata e zezë ndikon në gjenet e njeriut. Ajo ndikon në sinjalet nervore dhe perceptimin ndijor.
Sa më i lartë të jetë përqëndrimi i kakaos, aq më shumë ndikon në kujtesën, imunitetin dhe efektet e tjera të dobishme.
Megjithatë studiusi Berk tregon se studimet kërkojnë hetime të mëtejshme për të përcaktuar rëndësinë e këtyre efekteve për qelizat imune dhe trurin në popullatat më të mëdha studimore./Hapur.al