.

Mjeku i njohur në Open: Javën që vjen do të rritet numri i të infektuarve

 

Mjeku i njohur Ilir Alimehmeti foli në Open në Top Channel për situatën  e Covid-19 në vendin tonë. Sipas Alimehmetit pritet që javën tjetër të rritet numri i të infektuarve.

Nuk kemi një parashikim të kësaj situate por po mundohemi të bëjmë analiza. Shifrat e vogla stë lënë shumë mundësi të bësh analiza. Javën tjetër pritet rritje e numrit të të infektuave.

Duhet të theksoj se ka ndrysime në përqindje e vdekshmërinënë Bergamo dhe në Veneto. Në Veneto që ka ndjekur protokollin e kurimit në shtëpi ka përqindje më të ulët të vdekshmërisë sësa në Bergamo- tha mjeku i njohur Ilir Alimehmeti.