.

Foto/ Zbulohet vendi në Kolumbi me emrin Albania. Ka lidhje me shqiptarët?

Një vend në Kolumbi mban emrin e shtetit tonë. Po, po është e vërtet dhe këtë me siguri e dinë shumë pak shqiptarë. Ky qytet me emrin Albania në Kolumbi është qendër komune në Departamentin Kolumbian të La Guajira në Detin e Karaibeve.

Emri i provincës ka qenë Calabacito dhe u ndryshua në Albania në vitin 1937 nga një komisar i La Guajira.

Komisari i vendosi provincës emrin Albania nga gruaja e tij Alba. Megjithatë ekziston dhe një version tjetër sipas të cilit thuhet se komisari i vendosi emrin duke iu referuar vendit tonë.

Popullsia e Albanian është një popullsi relativisht e re e përbërë nga 51% e meshkujve dhe 49% e femrave. 29% e tyre e konsiderojnë veten autoktonë ndërsa 10% mestizo, raizal ose afro-kolumbianë.

Marrë nga Xing.al

Array
(
  [ids] => 131230,131231,131232,131233,131234,131235,131236
  [src] => Array
    (
    )

)