.

Italia raporton 488 vdekje nga koronavirusi në 24 orët e fundit, 13 331 raste të reja. Ja numri total i viktimave nga Covid-19 në vendin fqinj


Italia raportoi 488 vdekje për shkak të koronavirusit të shtunën, nga 472 një ditë më parë, ndërsa numri i përditshëm i infeksioneve të reja ra më tej në 13 331 nga 13 633.

Rreth 286 331 teste për COVID-19 u kryen ditën e kaluar, përkundrejt 264 728 të mëparshme, tha Ministria e Shëndetësisë e vendit fqinj, shkruan Reuters.

Italia deri tani ka regjistruar 85 162 vdekje të lidhura me COVID-19 që kur shpërthimi i saj doli në dritë shkurtin e kaluar, numri i dytë më i lartë në Evropë pas Britanisë dhe i gjashti më i larti në botë. Vendi ka raportuar 2.46 milionë raste.

Numri i pacientëve në spital me COVID-19 – duke mos përfshirë ata në kujdesin intensiv – ishin 21 403 të shtunën, krahasuar me 21 691 një ditë më parë.

Kishte 174 pranime të reja në njësitë e kujdesit intensiv, nga 144 një ditë më parë. Numri i përgjithshëm i pacientëve të kujdesit intensiv u ndryshua pak, duke shkuar në 2 386, përkundrejt 2 390 të një dite më parë.

Kur vala e dytë e epidemisë së Italisë po përshpejtohej shpejt në gjysmën e parë të nëntorit, pranimet në spitale po rriteshin me rreth 1 000 në ditë.