Kategori: Ekonomi

Proportion
xhensila nako9 orë

Shqiptarët të mjerë,28 % e familjeve nuk paguajnë ujin dhe dritat

28 për qind e familjeve shqiptare kanë vështirësi në pagesën e faturave mujore, të tilla si uji, dritat, qira etj ...

Proportion
xhensila nako1 javë

Shqipëria më e shtrenjta në rajon, shqiptarët “luftë” për mbijetesë

Shqipëria dhe Mali i Zi kanë kostot e jetesës më të larta në rajon. Të dhënat për 6 muajt e ...

Proportion
xhensila nako2 javë

Del raporti/ Shqipëria me remitancat më të ulëta në rajon për 2018

Remitancat e dërguara nga punëtorët që jetojnë jashtë, drejt familjeve të tyre në atdhe, është bërë pjesë kritike e shumë ...

Proportion
xhensila nako2 javë

Euro hyn sërish në ciklin rënës, ja me sa u këmbye sot

Monedha e përbashkët europiane është nënçmuar sërish sot përkundrejt lekut. Sipas kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë një euro u ...

Proportion
Hapur Portal2 javë

MIJËRA AUTOMJETE NË QARKULLIM  PA SIGURACION ! POLICIA LUM GJOBASH – MBI 23.8 MLN VETËM PER 6 MUJORIN E PARË 2019

  Edhe psë është një sigurim i detyrueshëm më ligj, mijëra drejtues automjetesh vazhdojnë të qarkullojnë në vend pa kryer ...

Proportion
xhensila nako2 javë

Ja sa për qind e familjeve shqiptare nuk përmbushin nevojat bazë për ushqime

Kafshatë që s’kapërdihet asht, or vlla, mjerimi, kafshatë që të mbetë në fyt edhe të zë trishtimi”. ‘Poemës së Mjerimit’ ...

Proportion
xhensila nako3 javë

FMN kërkon rishikimin e uljes së pragut të TVSH për bizneset e vogla

Shqipëria rezulton të ketë efektivitetin më të ulët të grumbullimit të Tatimit mbi Vlerën e Shtuar (TVSH) në Rajon. Sipas ...

Proportion
xhensila nako3 javë

Anketa e KE nxjerr faktin trishtues: 81% e shqiptarëve nuk përballojnë dot as edhe një javë pushim

Këto ditë termometri ka shënuar temperatura të larta në të gjithë vendin dhe vendi i fundit ku shumë prej nesh ...

Proportion
Hapur Portal3 javë

Ministrja Denaj: Çdo tension politik ndikon në ekonomi

  Ekonomia shqiptare ka ngadalësuar ndjeshëm ritmet e rritjes në tremujorin e parë të vitit 2019.Instituti i Statistikave raporton se ...

Proportion
olsi3 javë

BE nis me Shqipërinë unifikimin e tregjeve, ende pa hapur negociatat

Bashkimi Europian ka zbatuar në Shqipëri një platform paraprake unifikimi përpara hapjes së negociatave. Në kuadër të programit Ipa, ku ...

Proportion
xhensila nako1 muaj

Për çfarë shpenzojnë më shumë shqiptarët? Ja ndryshimi i madh që kanë me ballkanasit dhe europianët

Shqiptarët shpenzojnë më shumë për ushqime dhe arsim, europianët për banesë dhe argëtim. Shpenzimet për ushqime, arsim dhe komunikim u ...

Proportion
xhensila nako1 muaj

Eurostat: Shqipëria, më e shtrenjta në rajon për çmimet e ushqimeve

Megjithëse shqiptarët janë më të varfrit e Europës duke regjistruar të ardhurat për frymë dhe konsumin më të ulët, kur ...