.

Trafiku i emigrantëve drejt Britanisë/ “Mafia e varkave” drejtuar edhe nga shqiptarë lë Francën për një vend tjetër evropian

Trafikantët e pamëshirshëm kanë krijuar një bazë në Belgjikë për të kontrabanduar migrantët drejt Britanisë së Madhe.

“Daily Mail” ka zbuluar që rrjetet e krimit të organizuar që e quajnë veten “mafia e anijeve” janë zhvendosur në Bruksel për të përfituar nga një rritje e madhe e migrantëve atje.

Rreth 1.000 ardhje po përdorin qytetin si një rrugë alternative ndryshe nga Franca nga ku mund të planifikojnë hyrjen e tyre në Mbretërinë e Bashkuar.

Rreth 600 migrantë flenë në parkun Maximilien afër stacionit kryesor të trenit, të tjerë flenë në një zonë tjetër.

Natën kontrabandistët lëvizin brenda, duke ofruar një udhëtim përtej kanalit për një shumë prej 500 paund.

Emigrantët i thanë gazetës, se atyre u janë ofruar vende në varka më të mëdha për kalim më të garantuar’ që kushton midis 2,000 dhe 3,000 paund për person.

Disa kanë filluar të shesin kanabis dhe kokainë për të kursyer para të mjaftueshme.

Emigrantët vjedhin emigrantë të tjerë me kërcënime me thika për tarifën, sipas një grupi nga Afganistani.

Abuzar Afzali, 30 vjeç, i cili është nga një fshat jashtë Kabulit, tha: ‘Parku është një vend i rrezikshëm natën. Ka burra me thika atje dhe ndonjëherë vjen mafia e varkave.

“Dua t’i paguaj atë që kërkojnë që të mund të shkoj në Mbretërinë e Bashkuar, por ende nuk kam para. Disa shesin drogë. Këta njerëz të këqij – mafia e varkave – janë mënyra e vetme. ‘

Shfaqja e një fronti të ri në tregun e trafikimit – i drejtuar kryesisht nga bandat shqiptare ose kurde – do të jetë thellësisht shqetësuese për Zyrën e Brendshme, e cila po përballet me një hetim për trajtimin e saj të krizës nga komiteti i çështjeve të brendshme, shkruan gazeta.

Këtë vit më shumë se 4,000 migrantë kanë bërë kalime të paligjshme krahasuar me 1.850 gjatë tërë vitit të kaluar.Shumica e udhëtimeve fillojnë nga Franca, por një numër në rritje i migrantëve mendojnë se kanë një shans më të mirë të suksesit nga Belgjika./dailymail