.

Majlinda Bregu pranon ‘sfidën’ dhe jep mesazhin domethënës: Për gratë që po i bëjnë ballë krizës pa zë…


Në rrjetet sociale së fundmi është nisur një sfidë me foto bardhezi që u dedikohet grave.

Këtë sfidë e ka pranuar edhe Sekretarja e Përgjithshme e Këshillit të Bashkëpunimit Rajonal Majlinda Bregu, e cila ka postuar një foto bardh e zi, ndërsa ka dhënë dhe një mesazh sensibilizues.

Krahas fotos Bregu ka bërë një shkrim, ku ka përshirë të gjithë gratë, ato të shtëpisë, të zyrës, parlamentit, teksa i ka quajtur ato heronina.

“Për të gjitha ne gratë që kjo kohë na “përplasi” fytyrës déjá vu e punëve nga e para; që shtëpia na u kthye në fushëbetejë punësh e puna na ndjek kudo; për heroinat që i njohim e për ato pa zë që po i bëjnë ballë krizës më të frikshme; për gratë që edhe pa ndonjë përvojë jetësore lufte botërore, luftën e kanë t’përditshme;për ato që s’kanë fuqi,as dëshirë për hipokrizi marifete, kuota, dukje nderi që ta varin si perde apo mbyllje goje, si gjerdan floriri; për gratë që i kanë punët keq e sa keq për ato që s ‘kanë punë fare; për ato që shtëpinë e kanë vendin e dhunës e dhimbja i shkatërron e për ato që s’ kanë kohë të ndjejnë dhimbjen; për kë është mësuar të ndjehet fajtore pa ndonjë faj të përcaktuar, apo të vërë në dyshim veten para një shefi burrë fryrja e të cilit do ishte pa kuptim nëse s’gjen kujt t’i mburret; për mamat, gjyshet që s’ju duhet Master për të thënë të vërteta; për gratë e vajzat që bëjnë mirë të binden herët se VETJA vjen e para; për gratë që pa mbajtur njëra tjetrën s’kanë ku shkojn,” shkruan Bregu.

 

View this post on Instagram

#challengeaccepted Për të gjitha ne 👩🏻‍💼🤱🏻👩‍🔧👵🏼 #women që kjo kohë na “përplasi” fytyrës déjá vu e punëve nga e para; që shtëpia na u kthye në fushëbetejë punësh e puna na ndjek kudo; për heroinat që i njohim e për ato pa zë që po i bëjnë ballë krizës më të frikshme🧑🏻‍⚕️;për gratë që edhe pa ndonjë përvojë jetësore lufte botërore, luftën e kanë t’përditshme;për ato që s’kanë fuqi,as dëshirë për hipokrizi🙆🏻‍♀️ marifete, kuota, dukje nderi që ta varin si perde apo mbyllje goje🤭 si gjerdan floriri; për gratë që i kanë punët keq e sa keq për ato që s ‘kanë punë fare; për ato që shtëpinë e kanë vendin e dhunës e dhimbja i shkatërron e për ato që s’ kanë kohë të ndjejnë dhimbjen🤷‍♀️; për kë është mësuar të ndjehet fajtore pa ndonjë faj të përcaktuar, apo të vërë në dyshim veten para një shefi burrë fryrja e të cilit do ishte pa kuptim nëse s’gjen kujt t’i mburret; për mamat, gjyshet që s’ju duhet Master për të thënë të vërteta; për gratë e vajzat që bëjnë mirë të binden herët se VETJA vjen e para; për gratë që pa mbajtur njëra tjetrën s’kanë ku shkojnë👭 🇬🇧 For all the #women who in these hard times are facing ‘déjá vu’ battles; for the sheheroes we applaud and sing for not forgetting the unsung ones; for all of us whose home turned into a battlefield of work and work stands by us everywhere; for women who even without any life experience of world war, keep fighting on daily basis; for the women who have no will, or appetite for hypocrisy, tricks, quotas, medals of honor to be hanged like a curtain; for those who have bad jobs and mostly for those who have no job at all; the women of whom family means ‘make or break’ while pain keeps ruining them, or for those who have no time to feel the pain; for the women raised to feel guilty without any definite guilt, or to question themselves in front of a Man Boss whose ego would be meaningless if he finds no one to boast of; for moms, grandmothers who do not need a MA to tell the truth; to girls we must learn at early age: YOURSELF comes first; X women who hold each other up when one needs support@sekica_milena @zvoncica74 @florianagaro @rafaelarica-tnx for nominating me😊! #blackandwhitechallenge #womensupportingwomen

A post shared by Majlinda Bregu (@m.bregu) on