.

Kryesimi i Presidencës së BE, Avdullah Hoti: Presim që Gjermania të heqë regjimin e vizave për Kosovën

Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti pret që Gjermania si kryesuese e Presidencës së BE-së për 6 muajt e ardhshëm të liberalizoë vizat për Kosovën.
Hoti thotë se i është mirënjohës qeverisë gjermane për angazhimin në zgjerimin e BE, duke afruar vendet e Ballkanit Perëndimor por ka dhe kërkesën e liberalizimit të vizave.
Ende dhe sot Kosova nuk ka mundur t’i liberalizojë vizat me BE për shkak të këtyre të fundit që nuk kanë marrë vendim.
Statusi nga Avdulla Hoti
Gjermania po e merr presidencën e radhës së BE-së, në një kohë shumë sfiduese për shëndetin dhe ekonominë e Evropës!
I jemi shumë mirënjohës Qeverisë Gjermane për angazhimin e vazhdueshëm për zgjerimin e BE-së, duke i afruar vendet e Ballkanit Perëndimorë dhe presim që gjatë kësaj kohe të hiqet edhe regjimi i vizave për qytetarët e Kosovës! #EU2020DE