.

Presion nga ndërkombëtarët? Basha: Detyroi mazhorancën që të pranojë Reformën Zgjedhore vetëm me konsensus të opozitës

 

Kreu i PD, Lulzim Basha ka deklaruar se presioni ndërkombëtar për Reformën Zgjedhore ka qenë mbi mazhorancën, duke detyruar që Reforma Zgjedhore të bëhet vetëm me konsensus të opozitës, dhe jo brenda Parlamentit.

Basha iu përgjigj gazetarëve se detyrimi i ndërkombëtarëve është keqkuptuar duke sqaruar se ishte ajo që uli mazhorancën dhe e nxorri nga parlamenti sipas tij, ilegjitim.

“Pyetja: Tryeza për Reformën Zgjedhore ishte detyrim nga ndërkombëtarët?

E keni keqkuptuar. Detyroi mazhorancën ta pranojë dhe ta nxjerrë nga Parlamenti ilegjitim, nga pseudo- parlamenti me Damian Gjiknurët, Imerët dhe ta ulë në tryzë jashtë parlamentit me opozitën dhe që Reforma Zgjedhore të hartohet dhe miratohet me konsensus të plotë me opozitën.

Pyetje për Edi Ramën pse donte ta ndiqte procesin me Damian Gjiknurin i cili duhet të ishte në burg. ”- tha Basha.
/BW