.

Disa rregulla të arta se si të kurseni para në 2020

Sezoni i festave është sezoni i gëzimit, darkave familjare dhe harmonisë. Por gjithë këto festime janë lajm i keq për portofolin tuaj. Ja disa mënyra si të kurseni para në 2020-ën.

1- Bëni plan per shpenzimet tuaja!

Nëse mbani shënim shpenzimet tuaja, kjo është një mënyrë e thjeshtë për të parë se çfarë ka mbetur në llogarinë tuaj dhe si mund të kurseni.
2- Reduktoni shpenzimet e tepërta!
3- Krijoni një skedar financiar

Në mënyrë që të përmbahet në mënyrë efektive në buxhetin tuaj ose rezolutat e parave, duhet të mbani skedat për shpenzimet tuaja.
4- Vendosni qëllimet

Gjithmonë përgatituni për raste, ku prisni të shpenzoni më shumë para se zakonisht. Këto përfshijnë dasma, datëlindje dhe festime të tjera. Është gjithashtu e këshillueshme që të ketë disa kursime që t’i nxirrni në rast emergjence.
5- Mendoni për një kohë të gjatë!

Nëse keni në plan të filloni një sipërmarrje të re biznesi në 2019-ën, ose të blini një shtëpi të re është e rëndësishme që të kontrolloni rezultatet e kartës suaj të kreditit/Dritare.net