.

Euro në 2020-ën, çfarë parashikojnë ekspertët e ekonomisë për monedhën e përbashkët europiane


Pas dy vjetësh ngadalësim, euro po shijon një valë të re optimizmi të investitorëve tepër të nevojshëm teksa 2019-ës po i vjen fundi.

Monedha e përbashkët pritet të rritet me 4% ndaj dollarit në vitin 2020, me performancën më të mirë të këmbimit valutor në botë, sipas vlerësimeve të analistëve në një studim të realizuar nga Bloomberg.

Parashikuesit thonë se monedha europiane do të arrijë të përfitojë nga një prespektivë globale ekonomike e përmirësuar si dhe nga zbehja e tensioneve politike.

“Dollari dhe euro janë tepër sensitivë ndaj azhornimeve të rritjes globale”, tha strategu i Axitrader Limited Stephen Innes. “Me optimizmin e tregtisë që rritet pozitivisht, trendi i dinamikave të euros mund të nisë të rritet edhe më tej”, tha ai.

 

/newsbomb