.

Po devijon demokracia, mungesë totale e institucioneve”, diplomati Nesho: Vetëm Presidenti i Republikës ka mbetur, edhe ai po goditet

 

Diplomati Agim Nesho, ish-ambasador i Shqipërisë në Kombet e Bashkuara shprehet se në Shqipëri ka një devijim të demokracisë dhe mungesë totale të institucioneve.

Në një intervistë për “Zërin e Amerikës”, Nesho tha se parlamenti në vend është jofunksional dhe Presidenca si i vetmi institucion i pakapur, po goditet.

Në Shqipëri kemi  një devijim të demokracisë. Fenomeni autoritar i lidershipit është i shprehur. Kemi një mungesë totale të institucioneve. Parlamenti është jofunksional. I vetmi institucion që ka mbetur edhe ai po goditet dhe është ai i Presidentit të Republikës dhe mund të mundësonte një balancë të pushtetit.

Të gjitha këto tregojnë që evidentimet nga ana e kryeministrit janë më tepër një shprehje që shoqëron retorikën e tij sesa është situata reale në vend. Vendi ka nevojë për t’iu rikthyer demokracisë funksionale dhe kjo vjen vetëm në një mënyrë, nëpërmjet zgjedhjeve të reja”, deklaroi Nesho.