.

“Ndaloni klithmat nëpër studio”, Rama tjetër paralajmërim për mediat: Verifikoni atë që thoni dhe qetësoni shpirtrat e goditur

Kryeministri Edi Rama ka paralajmëruar sërish mediat në vend, ndërsa kërkon prej tyre të verifikojnë skatësinë e informacioneve që përcjellin tek qytetarët.

Shefi i qeverisë u kërkon mediave të ndalojnë me urgjencë atë që ai e quan si “klithma në studio”, ndërsa kërkon prej tyre, që të luajnë rolin e solidaritetit duke qetësuar shpirtrat e shumë familjeve të prekura nga kjo fatkeqësi natyrore

Reagimi i Ramës
Gjatë periudhës së gjendjes së jashtzakonshme të fatkeqësisë natyrore, Japonia ka masa ekstreme për mediat private, që mesa duket edhe në Japoninë e urtësisë së vjetër, paskan qenë taksirat mbi taksiratin e madh të tërmetit! Mos na detyroni të bëjmë atë që s’ua rrok imagjinata!

Filtroni informacionet dhe verifikoni ato që thoni! Menaxhoni debatet dhe ndaloni klithmat nëpër studiot tv dhe përfshihuni në qetësimin e shpirtrave të goditur më keq se banesat! Kontribuoni për të kanalizuar energjinë e jashtëzakonshme të solidaritetit mbarëshqiptar! Kjo është koha për kurimin psikologjik të popullit që ju ndjek dhe jo për rrenat e shamatatë karakteristike të veprimtarisë së një pjese të madhe të sferës suaj!