.

Video/ Albin Kurti tregon në Open arsyen pse ka një zbehje për bashkimin kombëtar

 

I ftuar në Open në Top Channel Albin Kurti foli për bashkimin kombëtar.

A është i mundur dhe si mund të bëhet bashkimi kombëtar?- e pyeti Eni Vasili, kryetarin e Lëvizjes Vetëvendosje.

Anëtarësimi në Baskimin Evropian varet prej nesh. Po ashtu edhe bashkimi kombëtar varet nga ne. Europa do me kriju një federatë. Ne ta krijojmë një federatë tonën- tha Albin Kurti.

Për këtë temë foli edhe  analisti Andi Bushati. Natyrisht ka pak doza populiste në tezën e bashkimit kombëtar. Duke iu referuar sondazhit të fundit, pyetja ime është: A është kjo zbehje e qytetarëve ndaj bashkimit kombëtar nga fakti që politikanë të ndryshëm e kanë përdorur këtë tezë në momentet e tyre të vështira?

Unë besoj se rënia gjatë këtyre dy viteve ka ndodhur nga teza e shkëmbimit të territoreve. Njerëzit nuk duan të japin Mitrovicën për bashkimin me Shqipërinë. Ne në bashkim kombëtar nuk zvogëlohemi por bëhemi më të mëdhenj.

Qytetarët e duan bashkimin me Bujanovcin, Medvegjën dhe Preshevën por nuk besojnë se ka politikanë serb që i japin ato vende. Qytetarët kanë frikë dhe besojnë se ka politikanë në Kosovë që e japin veriun- tha Albin Kurti.