.

54 vjeçarit i buzëqesh fati, gjen në fushë një varëse ari 22 karat.Ja vlera e saj

Billy Vaughan duket se i ka “buzëqeshur fati”.54 vjeçari zbuloi një varëse ari 22 karat në një fushë pranë qytetit të tij të lindjes ëhitehaven.
Varësja i përket epokës së bronzit dhe pesha e saj prej 300 gram ar të pastër dhe vlen 11 mijë paund, por mund të kushtojë edhe më shumë për shkak të vjetërsisë së saj.
Qaforet prej ari perdoreshin si stoli përreth qafës ose kyçit të dorës për të shfaqur pasuri dhe status të lartë.
Nëse është vërtetë një thesar ai mund ta ofrojë në varësi të një cmimi të vendosur nga komisioni i vlerësimit të thesare, në mënyrë që të bëhet pjesë e muzeut në vendin e tij.