.

Studimi i fundit thotë se farat e mollës parandalojnë kancerin

Të gjithë kemi dëgjuar për përfitimet shëndetësore që ofrojnë mollët. Nuk është çudi që nëse hani vetëm 1 çdo ditë, do të jeni në gjendje të shmangni problemet e shumta shëndetësore.

1 mollë në ditë do të na japë sasinë ditore të fibrave dhe vitaminës C. Kanë veti të mahnitshme mes të cilave janë edhe ato anti-kancerogjene. Ato ju ndihmojnë kundër dëmtimit nga radikalët e lirë dhe përmirësojnë imunitetin tuaj të plotë.

Mollët janë përplot me fitokimikë, lëndë ushqyese dhe vitamina të fuqishme si dhe një bollëk antioksidantësh. Lëvorja e mollës gjithashtu posedon veti të shumta shëndetësore dhe mund t’ju ndihmojë kundër kancerit të gjirit, zorrës së trashë dhe mëlçisë.

Ndërsa farat e vogla përmbajnë vitaminë B-17 dhe kjo është një vitaminë të cilën nuk e marrim shpesh. Kjo është një vitaminë qe ben mrekulli në luftën kundër llojeve të ndryshme të kancerit.

Vitamina B17 quhet gjithashtu laetrile ose amigdalin. Në fakt është një lëndë ushqyese  që shpesh ka qenë e lidhur me parandalimin e kancerit. Mund të gjendet në disa burime ushqimore, por kryesisht është e pranishme në farat e mollëve ose kajsive.

Në bashkëpunim me shumë vitamina dhe antioksidantë, vitamina B-17 arrin të eleminojë të gjitha qelizat e rrezikshme nga trupi ynë.Vitamina B17 lëshohet në trupin tonë kur gëlltisim farat dhe mund të parandalojë rritjen e ndonjë qelize kanceroze.