Sikurse lëkura dhe lukthi, edhe truri ka nevojë për ushqime specifike për t’u “ushqyer” dhe për të funksionuar në mënyrë efikase. Disa nga përbërësit e ushqimeve, që janë shumë të mirë për funksionimin e trurit janë: aminoacidet, glukoza, yndyrnat e shëndetshme dhe antioksidantët. Në të kundërtën mungesa e këtyre përbërsve në organizëm mund të ngadalësojë këto procese.
Këto janë ushqimet që e dëmtojnë trurin:
Ëmbëlsirat– Rrisin rrezikun e demencës
Yndyrnat artificiale- Rrisin rrezikun e sëmundjes së Alzheimerit
Ushqimet e procesuara– Në përgjithësi janë të dëmshme për trurin dhe kujtesën.
Në anën tjetër, ushqimet që duhet konsumuar nëse dëshironi t’a përmirësoni funksionin e trurit janë:
Avokado– Përmban disa lloje të vitaminave dhe mineraleve, që njihen për efektin e tyre në funksionimin sa më të mirë të trurit.
Arrat– Përmbajnë një numër të madh të antioksidantëve, proteinave dhe omega 3.
Çokollata e zezë– Përmban antioksidantë që ndikojnë në përmirësimin e funksionit të memories.
Çaji i gjelbër– Përmirëson disa funksione të trurit dhe zvogëlon rrezikun e tumorit në tru.
Domatet– Përmbajnë një përbërës, që ka ndikim në parandalimin e infeksioneve dhe rritjen e qelizave nervore.