.

Refuzuan dekretin e Metës, vendosen truproja në dispozicion të 4 anëtarëve të KQZ

Merren ne mbrojtje kater anetaret e Komisionit Qendror te Zgjedhjeve, qe vendosen me vote, pak dite me pare, te refuzojne dekretin e presidentit Meta, per anulimin e 30 qershorit si date e zgjedhjeve vendore.

Mesohet se kerkesa eshte bere ne Ministrine e Brendshme nga vete kater anetaret e KQZ, e pas kesaj atyre u jane vene ne dispozicion truproja qe i mbajne nen mbikeqyrje.

Keshtu ne mbrojtje jane vene nenkryertari Denar Biba, Edlira Jorgaqi, Bledar Skenderi dhe Rezarta Bitri.

Nderkohe, sot KQZ do te vijoje me mbledhjen e radhes, sipas rendit te punes ne kuader te procesit zgjedhor te 30 qershorit. Ne mungese te kryetarit Klement Zguri, qe ishte per respektim te dekretit te Metes, mbledhjen e drejton Denar Biba.