.

Alarmi nga NASA:Dielli është në minimumin e tij, ja çfarë rrezikohet(Detajet tronditëse)

Një imazh i publikuar nga NASA tregon se drita e diellit po zbehet duke arritur minimumin e cikit të tij.Minimumi diellor shënon një periudhë të aktivitetit të reduktuar në diell dhe ndodh çdo njëmbëdhjetë vjet. Gjatë kësaj periudhe, aktiviteti dhe sinjalet diellore janë më të rralla.

Në dukje gjithçka është e qetë, por kjo shtresë mund të shkaktojë një stuhi magnetike e cila do të interferohet nga satelitë që mund të ndikojnë në fluturimet ajrore si dhe mund të godasin rrjetet e energjisë.