.

Vendim drastik për këngët e Michael Jackson, nuk do jepen më dhe arsyeja do t’ju shokojë

Këngët e Michael Jackson janë hequr nga ‘playlista’ e BBC Radio 2 dhe kjo ka ardhur menjëherë pas dokumentarit ku tregohej se mbreti i muzikën pop ka ka abuzuar seksualisht me fëmijët.

Në prag të lëshimit të dokumentarit “Leaving Neverland”, i cili do të ofrojë detaje për pretendimet e reja për abuzime seksuale të fëmijëve, është raportuar se vendimi për të mos lëshuar asnjë këngë të Mbretit të Popit, është marrë javën e kaluar.
Sipas The Times, BBC ka thënë: “Ne e konsiderojmë çdo këngë sipas meritës që ka dhe vendimet se çfarë të lëshojnë bëhen në referencë me audiencën dhe duke pasur ndërmend kontekstin.

Mendohet se këngëtari i ndjerë ka abuzuar seksualisht me fëmijët nga mosha 10 deri në 14 vjeç. Ndërkohë që familja e Jackson thotë se nuk ka asnjë dëshmi që provon pretendimet e tyre.