.

Ema Andrea në “Open”: Pse është e rëndësishme të flitet për përdhunime, ja çfarë ndodhte në vitet 1991-1997

Përdhunimi i 13- vjeçares në qytetin e Kavajës është një gjendje e rëndë, e për këtë shumë mendojnë se media duhet të heshtë, sepse duke trajtuar këtë çështje vajza “po përdhunohet” për herë të dytë.

Por sado e vështirë, kjo nuk është një çështje që mund të lihet mënjanë, e këtij mendimi është edhe Ema Andrea, e cila në studion e “Open” thekson nevojën që kjo çështje të flitet, pasi siç shprehet ajo duhet gjetur rruga që prindërit të komunikojnë me fëmijë që histori të tilla të mos përsëriten.

“Kush foli për përdhunimet në 1991 dhe 1997. Nuk duhet të heshtim, sado e vështirë është. Për të mos humbur një shok mashkull, vajza pranon të bëjë gjithçka. Që këtu duhet të diskutojmë se si duhet të flasim me fëmijët”, u shpreh Ema Andrea.