.

Berat Buzhala në Open: Ky është skenari që i parapriu zgjedhjes së Cakajt, roli i Thaçit dhe i Vetvendosjes

 

Në një lidhje direkte me botuesin dhe analistin kosovar Berat Buzhala, ai për rastin e  mosdekretimit si  Ministër i Jashtëm të Genc Cakajt, ai bëri këtë analizë: “Kosova është dakort me mos dekretimin e Genc Cakajt si Ministër i Jashtëm i Shqipërisë, përveç Baton Haxhiut  i cili e promovoi në studion e tij dhe për pak kapi një post shumë të lakmueshëm për dikë që do të bëjë karrierë poltike. “

Më pas Buzhala vazhdon: “Që kur Rama u afrua me Thaçin, lëvizja Vetvendosja u ftoh me Ramën dhe filloi takimet me Metën. Duket se ata kanë patur një influencë në vendimin e tij. Rama tha se gjithkush që dyshon tek patriotizmi i Thaçit, është gomar dhe kuptohet ku e kishte fjalën” – përfundon Buzhala.