.

Arian Çani në Open: Meta dhe Rama nuk kanë hallin e Kosovës, për çfarë po bëhet gjithë kjo lojë

 

Në Open, Arian Çani, i ftuar në emison ndër të tjera thotë: “Më duket interesant fakti që Ditmir Bushati nuk po hep dorëheqje. – thotë Çani.

Nikoll Lesi thotë se deri tani Bushati nuk ka pranuar të japë dorëheqjenn.

Çani: Përderisa amerikanët dhe rusët nuk i kanë ndarë akoma kufinjtë në Ballkan, këtu palët lokale do luajnë për qejfin e tyre. Pra nuk e shoh si krizë këtë, por si protagonizëm. Nuk kanë lidhje me Kosovën, është një lojë ku po përpiqet secili të fitojë elektorat. Rama ka ambicie të qarta për tu bërë kryeministër i të gjithë shqiptarëve.  Se çdo bëhet me Kosovë dhe Shqipëri, do ta vendosin amerikanët në kompromis me rusët.” – u shpreh Çani.

Edit Harxhi  nga ana tjetër thotë: “Unë shoh variantin që për disa kohë Ministria e Jashtme do të drejtohet nga një zëvendësministër. Ky është një problem i madh në këtë situatë që ne duhet të kishim një figurë të rëndësishme për ta drejtuar këtë institucion. “

Arian Çani: “Unë mendoj se Rama në këtë moment nuk ka nevojë fare për Ministër të Jashtëm me integritet sepse do ta drejtojë vetë atë institucion”.