.

Portreti i Skënderbeut në veprën e Dhimitër Frangut në vitin 1584

1520544615

NGA AURENC BEBJA

ë fillimin e veprës me titull “Gli illustri et gloriosi gesti, et vittoriose imprese, fatte contra Turchi, dal sign. D.Giorgio Castriotto, detto Scanderbeg, prencipe d’Epirro” të autorit Demetrio Franco (Dhimitër Frangut) – botuar në Venecia në vitin 1584 nga shtëpia botuese “Altobello Salicato alla Libraria della Fortezza” – gjejmë një portret të heroit tonë kombëtar, të cilin, Aurenc Bebja, e ka sjellë për publikun shqiptar.
1520544529
Në një tjetër artikull, ai sjell portretet autentike të Gjergj Kastriotit, Pirros së Epirit dhe Aleksandrit të Madh, të marra në veprën “Eloges de Paul Jove” nga Theobalde Müller de Marbourg (Theobaldum Müller von Marpurck) dhe të botuara në vitin 1577 nga Pietro Perna (1520 – 1582) në Bazel të Zvicrës.
dhtte

jdrjy
image
Burimi: https://www.darsiani.com/la-gazette/viti-1584-portreti-i-skenderbeut-ne-vepren-e-demetrio-franco-s-dhimiter-frangut/